Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Voi cere premierului exproprierea imobilelor istorice ABANDONATE de proprietari

Oprescu: Voi cere premierului exproprierea imobilelor istorice ABANDONATE de proprietari

Oprescu: Voi cere premierului exproprierea imobilelor istorice ABANDONATE de proprietari
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2013   •   09:23

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că va solicita prim-ministrului o ordonanţă de urgenţă pentru exproprierea imobilelor din zonele istorice care sunt abandonate de proprietari şi prezintă un real pericol public din cauza stării în care se află, informează Mediafax.
   
"O să-i propun prim-ministrului să intrăm cu ordonanţă de urgenţă să-i expropriem pe proprietarii care nu-şi îngrijesc imobilele în Centrul Vechi, să terminăm odată cu situaţia asta", a spus Sorin Oprescu, arătând că imobilul prăbuşit miercuri era o proprietate privată, "o casă retrocedată prin hotărâre judecătorească în urmă cu foarte mulţi ani".
   
Oprescu a mai spus că va cere sprijin Guvernului şi pentru elaborarea de programe de finanţare pentru reabilitarea şi punerea în circulaţie civilă a acestor imobile, mai ales în zonele istorice ale Capitalei.
   
La imobilul prăbuşit, miercuri, pe strada Blănari numărul 4, se executau lucrări de reconstruire în baza autorizaţiei de construire nr. 753/1100523-1109184, emisă de către Primăria Municipiului Bucureşti la data de 29 octombrie 2012.
   
Conform autorizaţiei, au fost aprobate lucrări de reabilitare prin reconstruire a imobilului, aflat "în stadiul de ruină", cu regimul de înălţime de două etaje şi mansardă şi cu destinaţia de locuinţă cu spaţiu comercial la parter.
   
Primăria Capitalei a sesizat ISC şi se va înrepta împotriva proprietarului clădirii prăbuşite pentru recuperarea prejudiciului provocat.
   
Sorin Oprescu a mai arătat că este necesară intervenţia Guvernului având în vedere că în Centrul Vechi sunt în continuare zeci de case care nu aparţin primăriei. "Noi nu putem să intrăm în ele pentru a le pune în siguranţă, chiar dacă acestea sunt în situaţia de a deveni pericol public", a spus edilul.
   
Primarul Capitalei a mai subliniat că legislaţia actuală nu permite amendarea celor care nu-şi îngrijesc proprietăţile.
   

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close