Antena 3 CNN Actualitate Oprescu vrea recensământ pentru maidanezi. Ar putea costa sute de mii de euro

Oprescu vrea recensământ pentru maidanezi. Ar putea costa sute de mii de euro

Oprescu vrea recensământ pentru maidanezi. Ar putea costa sute de mii de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Feb 2011   •   21:20

Primarul Sorin Oprescu s-a hotărât să-şi studieze mai bine duşmanii cu care se luptă fără succes de doi ani. Vrea, întâi de toate, să-i numere. Vorbim despre câinii fără stăpân care au înspăimântat Capitala.

Recensământul ar urma să coste câteva sute de mii de euro, bani care, deocamdată, nu se ştie de unde vor veni. În timp ce autorităţile încă mai caută soluţii, locuitorii unui cartier de la marginea Bucureştiului au scăpat definitiv de maidanezi.

Bucureştiul este de ani de zile oraşul câinilor fără stăpân. S-au înmulþit atât de mult încât nimeni nu le mai ştie numărul. Unii spun 50.000 de câini, alţii peste 100.000. Acum primarul general vrea sã fie număraţi bucată cu bucată. 

Experţii primăriei vorbesc despre un milion de euro. Pînă când va avea banii pentru recensământ, Sorin Oprescu caută soluţii temporare.

Cazarea unui maidanez costã o sută de euro pe an, iar padocurile sunt pline. Mai nou au apărut padocurile private. Unul dintre ele a fost deschis într-un cartier rezidenţial. Sătui să le fie fricã de maidanezi, au pus mână de la mână, au construit padocul, i-au adunat de pe străzi, i-au vaccinat, iar acum au grijă de ei.

Padocul costă fiecare familie din cartier cinci lei pe lună. Banii acoperă mâncarea, veterinarul şi pregătirea adopţiilor.

Din cei 40 de câini, 17 au fost adoptaţi de români, iar 17 vor pleca în Germania.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close