Antena 3 CNN Actualitate Oprescu vrea să îi lase pe bucureşteni să calce pe iarbă

Oprescu vrea să îi lase pe bucureşteni să calce pe iarbă

Oprescu vrea să îi lase pe bucureşteni să calce pe iarbă
Sursa foto: sorin oprescu
30 Apr 2009   •   08:12

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că va propune consilierilor municipali un proiect care să prevadă că bucureştenii pot merge la picnic în parcurile Capitalei, adăugând că municipalitatea va rezolva şi problema accesului bicicliştilor în parcuri.
"Voi propune consilierilor un proiect de hotărâre ce prevede ca bucureştenii să poată merge la picnic în parcurile din Capitală. Mai exact să poată să stea pe iarbă", a spus Sorin Oprescu la dezbaterea pe tema accesului în parcurile Capitalei pentru biciclişti şi roleri.
Astfel, un alt punct pus în discuţia participanţilor la dezbatere a vizat posibilitatea ca bucureştenii să aibă acces liber cu bicicletele în parcuri.
În prezent, accesul cu biciclete este interzis în mai multe parcuri din Capitală. Această măsură a fost luată în baza a două hotărâri ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 1994 şi 2001, care interzic călcatul pe iarbă şi accesul cu bicicletele în parcuri.
Bucureştenii sunt nemulţumiţi de măsura interdicţiei bicicliştilor în parcuri, în condiţiile în care aceasta a fost pusă în aplicare la mult timp de la votarea în CGMB a hotărârilor în acest sens.

Autorităţile municipale au promis rezolvarea acestor situaţii prin adoptarea unor noi hotărâri în CGMB, care să permită accesul bicicliştilor în anumite parcuri din Capitală, după ce în aceste spaţii vor fi amenajate piste speciale.

Primarul Capitalei a explicat că pe viitor ar putea fi amenajate spaţii de închiriat biciclete la intrarea în trei mari parcuri din Capitală, fără a preciza însă care sunt acestea.

"Ar fi o soluţie pentru cei care vor să se plimbe prin parc cu bicicleta dar locuiesc departe şi trebuie să pedaleze printre maşini pentru a ajunge în parc", a declarat preşedintele Asociaţiei "Geo Bate Şaua".

Edilul şef al Capitalei le-a cerut participanţilor la dezbatere crearea unui grup de lucru care să definească proiectele pentru bucureştenii care doresc să meargă cu bicicleta în Capitală.

Astfel, este vorba de realizarea pistelor pentru biciclişti, atât pe arterele din Bucureşti cât şi în parcuri şi de întocmirea unor hărţi cu traseele de biciclete deja existente.

Oprescu a precizat că pe măsura realizării lucrărilor de modernizare a străzilor urmează să fie realizată şi infrastructura necesară, inclusiv montarea rastelurilor pentru parcarea bicicletelor.

Reprezentanţii ONG-urilor prezenţi la dezbatere au cerut ca traseele de biciclete să fie mutate de pe trotuar pe marginea carosabilului, idee care a fost agreată de directorul municipal Ion Dedu şi de primarul Sorin Oprescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu primaria capitalei CGMB
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close