Antena 3 CNN Actualitate Opt câini prinşi în smoala aruncată lângă drum. Doar unul a fost salvat (IMAGINI ŞOCANTE)

Opt câini prinşi în smoala aruncată lângă drum. Doar unul a fost salvat (IMAGINI ŞOCANTE)

Opt câini prinşi în smoala aruncată lângă drum. Doar unul a fost salvat (IMAGINI ŞOCANTE)
Sursa foto: Caine
08 Aug 2009   •   20:09

Caz cutremurător la Constanţa. Opt câini au fost prinşi în smoala aruncată pe marginea drumului abia asfaltat. Doar unul a mai putut fi salvat de turiştii Oamenii plecau în concediu pe litoral şi s-au oprit să dea de mâncare altor animale ale străzii. Ei au auzit un schelălăit fără vlagă şi au mers să vadă despre ce e vorba. Au găsit şapte cadavre şi un căţel care încă mai respira.

Bitumul nu era întărit, iar oamenii au avut o şansă să-l scoată. Au muncit două ore. Au săpat şanţ cu degetele în smoală în jurul câinelui, au tăiat asfaltul cu cuţitul şi au pus iarbă şi bulgări de pământ sub cap şi picioare ca să nu se lipească la loc. A fost o adevărată operă de salvare. Când au reuşit să-i disloce capul, i-au dat
să bea apă. Câinele a reacţionat imediat, deşi avea smoala prinsă pe jumătate de corp şi pe un ochi.

A fost singurul salvat. Ceilalţi şapte caţei, doi adulţi şi cinci pui, erau deja morţi. Aproape leşinat de durere, turiştii au dus câinele cu maşina lor la prima clinică veterinară. În tot acest timp, oamenii au sunat la pompieri şi la protecţia animalelor, însă medicii nu lucrează în week-end, iar telefoanele erau închise. Ovidiu Câmpean, subofiţer operativ în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea spune că nu au răspuns la apelul de urgenţă deoarece câinele era prins în bitum iar inspectoratul nu dispune de sculele şi pregătirea necesară unor situaţii de acest gen.

Câinele a fost curăţat cu motorină şi trimis la un centru pentru animale abandonate.



Observator

×
Subiecte în articol: caini
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close