Antena 3 CNN Actualitate Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare

Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare

Mai mulţi jurnalişti din Baia Mare şi Satu Mare au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat ale cărui analize au ieşit pozitive.

Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare
17 Mar 2020   •   08:17

Autorităţile din Satu Mare stabiliseră că pacientul a intrat în contact cu o singură persoană, deşi în realitate a interacţionat cu zeci de oameni, în centrul de carantină.

Potrivit BaiaMare24, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că bărbatul a intrat în contact doar cu o persoană. În realitate, însă, lucrurile stau cu totul altfel, mai subliniază sursa citată.

„Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria”, notează BaiaMare24.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este acum acuzată de incompetenţă şi de faptul că i-ar fi dezinformat pe jurnalişti. 

Pacientul din Satu Mare a fost pacientul cu numărul 120 diagnosticat cu Covid-19. Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  

Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus, la Satu Mare

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close