Antena 3 CNN Actualitate Opt migranți egipteni și sirieni au fost recuperați de polițiștii de frontieră din apele Dunării

Opt migranți egipteni și sirieni au fost recuperați de polițiștii de frontieră din apele Dunării

Polițiștii de frontieră din judeţul Mehedinţi au scos din apele Dunării opt persoane. Oamenii încercau să intre ilegal în România, din Serbia.

Opt migranți egipteni și sirieni au fost recuperați de polițiștii de frontieră din apele Dunării
Sursa foto: politiadefrontiera.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   11:16

Incidentul s-a petrecut marți, 19 octombrie, în jurul orei 16:15. Cei opt bărbați, cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, au părăsit teritoriul Serbiei într-o ambarcațiune gonflabilă.

La cârma bărcii pneumatice se afla un cetățean sârb. Cu aproximativ 100 de metri înainte de malul românesc al Dunării, cei opt au sărit în apă și au pornit înot spre țărmul țării noastre.

Ei au fost observați de o patrulă a polițiștilor de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II, care se afla în timpul unei misiuni de supraveghere.

”Imediat, un echipaj al Poliției de Frontieră a intervenit pentru aducerea în siguranţă a celor opt persoane la mal, totodată fiind anunţate autorităţile sârbe, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru identificarea conducătorului ambarcaţiunii. Ulterior, cei opt cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical”, a transmis Poliția de Frontieră Română, printr-un comunicat.

”În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Egipt și Siria, opt adulți, cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, care au părăsit teritoriul Serbiei încercând să intre fraudulos în România, cu ajutorul ambarcațiunii gonflabile condusă de un cetățean sârb. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun,” a adăugat.

×
Subiecte în articol: migranti siria Egipt Dunare
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close