Antena 3 CNN Actualitate Opt persoane au fost înjunghiate în Suedia într-un presupus atac terorist

Opt persoane au fost înjunghiate în Suedia într-un presupus atac terorist

Opt persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, miercuri, în sudul Suediei într-un presupus atac ''terorist'' comis cu armă albă.

Opt persoane au fost înjunghiate în Suedia într-un presupus atac terorist
Sursa foto: Captura SVT Nyheter
de Mia Lungu    |    03 Mar 2021   •   21:37

Presupusul atacator, un bărbat în vârstă de 20 de ani, a fost rănit de poliţie şi arestat miercuri după-amiaza în Vetlanda, un mic oraş din sudul ţării, potrivit autorităţilor, relatează presa locală.

Acestea au exclus iniţial ipoteza unui atac terorist, dar au revenit apoi și au anunţat că există indicii cu privire la un act terorist.

Opt persoane au fost duse la spital după atac. Mai mulți sunt grav răniți, iar presupusul autor a fost împușcat de poliție. Era în viață când a ajuns la spital.

"Ceea ce știm în acest moment este că nu sunt răni care le pun viața în pericol", a declarat pentru presa locală Jonas Lindell, șeful unității locale de poliție Höglandet, la o conferință de presă.

Poliția a primit apeluri în care se spunea că un bărbat a atacat cu toporul mai multe persoane

Poliția a fost alertată miercuri în jurul orei 15:00(ora locală) la Bangårdsgatan în centrul Vetlanda. Apelanții au spus că mai multe persoane au fost atacate de un bărbat cu topor.

Atacatorul, despre care se spune că are 20 de ani, ar fi fost identificat la trei minute după ce prima patrulă de poliție a ajuns la fața locului. El era deja cunoscut de poliție pentru infracțiuni minore săvârșite în trecut.

"Am trimis mai multe patrule de poliție la fața locului. Aproape imediat, un suspect a fost arestat", spune Malena Grann, șefa poliției din Jönköping.

"Investigăm în cadrul anchetei preliminare dacă există motive teroriste. Păstrăm o legătură strânsă cu Säpo (Agenţia suedeză de informaţii interne şi contraterorism) în acest sens.", a mai spus aceasta.

 

×
Subiecte în articol: atac terorist Suedia înjunghiate
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close