Antena 3 CNN Actualitate Opt profesori din Mangalia, trimişi în judecată pentru luare de mită

Opt profesori din Mangalia, trimişi în judecată pentru luare de mită

Opt profesori din Mangalia, trimişi în judecată pentru luare de mită
de M.T.    |    22 Aug 2013   •   09:12

Opt profesori de la Liceul din Mangalia au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani ca să fraudeze examenul de bacalaureat.

De asemenea, doi părinţi şi doi elevi au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar, fiind acuzaţi că ar fi dat 3.000 de euro comisiei de examinare.

În urma scandalului de fraudare a examenului de bacalaureat, reputaţia liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia a scăzut atât de mult încât elevii evită să se mai înscrie aici. Dacă anul trecut, locurile erau ocupate încă din vară, acum au rămas clase întregi neocupate.

Instituţia de învăţământ pierde nu doar elevi, ci şi bani, din cauza dosarului şpăgii. O companie care iniţiase un proiect important cu liceul a renunţat la el în ultimul moment.

Conducerea liceului spune că nu-şi merită reputaţia, pentru că profesorii vinovaţi de fraudarea bacalaureatului nu aparţineau acestei instituţii.

Chiar şi aşa, opt cadre didactice au fost trimise în judecată de DNA pentru luare de mită. La fel, doi elevi şi doi părinţi acuzaţi că au dat şpagă.

Preşedintele comisiei de examinare, Gheorghe Amza, a fost arestat pentru 29 zile.

×
Subiecte în articol: profesori DNA luare de mita bac mangalia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close