Antena 3 CNN Actualitate Un grup de români și familiile lor, evacuaţi din Fâșia Gaza, au ajuns în România

Un grup de români și familiile lor, evacuaţi din Fâșia Gaza, au ajuns în România

Opt persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au ajuns duminică în România, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Un grup de români și familiile lor, evacuaţi din Fâșia Gaza, au ajuns în România
Sursa foto: MAE Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2023   •   09:05

MAE precizează că duminică, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, opt persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România.

Sâmbătă, nouă persoane, cetățeni români și membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. 

Au fost însoțite până la Cairo, de unde opt persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

Până în prezent, 288 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza, precizează MAE.

Ministerul continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

×
Subiecte în articol: romani Fasia Gaza Război în Israel
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close