Antena 3 CNN Actualitate Opt români au înşelat firmele de asigurări auto cu 80.000€, după ce au înscenat mai multe accidente

Opt români au înşelat firmele de asigurări auto cu 80.000€, după ce au înscenat mai multe accidente

Opt români au fost treziţi din somn, în această dimineaţă, de luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Argeş, pentru a da explicaţii cu privire la mai multe accidente rutiere pe care sunt bănuiţi că le-ar fi înscenat.

Opt români au înşelat firmele de asigurări auto cu 80.000€, după ce au înscenat mai multe accidente
Sursa foto: Poliţia Română
de Georgiana Murgilă    |    09 Apr 2024   •   12:24

Potrivit anchetatorilor, cei opt români ar fi înscenat mai multe accidente rutiere, în perioada 2023-2024, pentru a obţine de la firmele de asigurări auto bani pentru reparaţii.

În total, prejudiciul se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

"În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Dâmbovița, la locuinţele unor persoane cercetate pentru săvârşirea unor infracțiuni de înșelăciuni privind asigurările.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2023 – 2024, opt persoane ar fi solicitat și primit bani de la societățile de asigurare – reasigurare, în vederea efectuării reparaților unor autovehicule, distruse în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale.

În această fază a cercetărilor, prejudiciul în dauna mai multor societăți de asigurări a fost stabilit la aproximativ 80.000 de euro.

8 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close