Antena 3 CNN Actualitate Optimism guvernamental în plină criză: România poate absorbi 500.000 de persoane venite din Spania şi Italia

Optimism guvernamental în plină criză: România poate absorbi 500.000 de persoane venite din Spania şi Italia

Optimism guvernamental în plină criză: România poate absorbi 500.000 de persoane venite din Spania şi Italia
10 Noi 2008   •   00:49

În plină criză mondială ce duce la concedieri masive pe plan internaţional, dar şi în ţară, o declaraţie din partea unui oficial român vine să liniştească populaţia, apreciind că românii aflaţi la muncă în Spania şi Italia se pot întoarce liniştit în ţară. Piaţa forţei de muncă din România ar putea asimila până la 500.000 persoane, în cazul în care acestea decid să se întoarca străinătate anul viitor şi nu există riscul dublării şomajului în 2009, a aprecia ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
"Nu cred că ar fi o catastrofă dacă s-ar întoarce în ţară anul viitor 500.000 de români din Spania şi Italia întrucât mulţi dintre aceştia vor putea lucra la proiectele de infrastrucură ce sunt anunţate. Majoritatea celor care s-ar putea întoarce au lucrat în construciţi şi în agricultură, adică în sectoarele unde România înregistrează cel mai mare deficit de forţa de muncă", a declarat Câmpeanu.
România va face o estimare a impactului pe care îl va avea criza economică internaţională asupra pieţii muncii din România abia la mijlocul anului 2009. Recent, liderii sindicali au declarat că se aşteaptă la o creştere a numărului de şomeri la 1,2 milioane persoane, în 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mariana Campeanu criza economica Spania
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close