Antena 3 CNN Actualitate Oradea: Copil de un an mort, fratele său geamăn în stare gravă, din cauza unui virus neidentificat

Oradea: Copil de un an mort, fratele său geamăn în stare gravă, din cauza unui virus neidentificat

Oradea: Copil de un an mort, fratele său geamăn în stare gravă, din cauza unui virus neidentificat
de S.T.    |    09 Sep 2013   •   13:58

Un copil de un an şi o lună din Beiuş a murit, iar fratele său geamăn a ajuns în stare gravă la un spital din Oradea, de unde a fost transferat la Bucureşti, după ce s-au aflat cu familia în concediu.

Medicii suspectează infectarea cu un virus încă neidentificat, informează Mediafax.
   
Potrivit medicilor de la Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, familia din Beiuş a petrecut o săptămână în staţiunea Nisipurile de Aur (Bulgaria), iar apoi a vizitat, timp de două zile, mănăstirile din nordul Moldovei, întorcându-se acasă marţea trecută. În aceeaşi seară, unul dintre copii a început să se simtă rău, având simptome de bronşită astmatiformă.
   
"Unul dintre micuţi a fost internat de urgenţă, miercuri, la Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, dar noaptea a făcut o criză de apnee şi un stop cardio-respirator. Resuscitat de colegii beiuşeni şi pregătit pentru a fi transferat la Spitalul Municipal din Oradea, copilul a mai făcut încă două stopuri cardiace şi a decedat joi noapte, în spitalul din Beiuş", a declarat, luni, medicul Ritli Ladislau de la Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.
   
Conform acestuia, celălalt copil a început să manifeste aceleaşi simptome după câteva ore de la decesul fratelui său, părinţii solicitând intervenţia unui echipaj de ambulanţă, care l-a transportat de urgenţă la Oradea, unde a fost preluat la Compartimentul de Primire a Urgenţelor. De acest caz s-a ocupat o echipă medicală condusă de fostul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau, până la decizia transferării copilului, cu un elicopter, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
   
"Noi am trimis probe prelevate de la copilul decedat şi de la cel bolnav, iar colegii din Bucureşti analizează aceste probe, ca şi pe cele pe care le-au prelevat dânşii. Domnul profesor Adrian Streinu Cercel mi-a promis că mă va anunţa telefonic de îndată ce se va cunoaşte agentul patogen", a spus dr. Ritli, citat de Mediafax.
   
Potrivit medicului Crina Mărcuţ de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, copilul transferat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti s-ar afla "în prezent în afara unui pericol letal".

×
Subiecte în articol: Oradea copil mort copil mort
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close