Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România unde absolvenții unui campus profesional vor avea locuri de muncă garantate

Orașul din România unde absolvenții unui campus profesional vor avea locuri de muncă garantate

Un campus profesional pentru învățământ dual va fi inaugurat într-un oraș din România, oferind absolvenților garanții de angajare.

Orașul din România unde absolvenții unui campus profesional vor avea locuri de muncă garantate
Sursa foto: Asociatia BookLand
de Ştefan Petrică    |    10 Ian 2024   •   20:00

Aradul se pregătește să găzduiască un Campus Profesional dedicat învățământului dual, în cadrul unui proiect ambițios finanțat cu peste 150 de milioane de lei din fonduri europene.

În comuna Vulturești din județul Argeș, va începe construcția primului campus preuniversitar profesional în sistem dual din România.

Proiectul, finanțat cu peste 150 de milioane de lei din surse europene, a fost inițiat de Asociația BookLand și are ca obiectiv asigurarea unor locuri de muncă garantate pentru absolvenții acestui campus.

Viitorul centru educațional va oferi cursuri gratuite și va acoperi toate etapele de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal.

Citește și: Ţara cu cea mai ieftină benzină din lume creşte preţul de cinci ori începând din februarie

Cu o suprafață de 80.000 de metri pătrați, campusul va fi dotat cu toate facilitățile necesare, inclusiv laboratoare, ateliere de lucru, bibliotecă, amfiteatru, sală de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livadă, seră și o grădină de legume.

Lucrările la campusul BookLand din comuna Vulturești sunt programate să înceapă cel târziu în vara acestui an, după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Campusul va funcționa în sistem dual, oferind elevilor posibilitatea de a obține calificări solicitate de agenții economici din județ. Este prevăzut ca acest proiect să devină operațional în anul 2025.

Asociația BookLand, având experiența în renovarea a peste 80 de școli și grădinițe în ultimii patru ani, se angajează să transforme acest campus într-un centru educațional la standardele școlilor private, oferind educație de calitate fără taxe pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual.

Bugetul inițial pentru prima fază a proiectului este de cinci milioane de euro, alocat construcției și amenajării campusului din comuna Vulturești.

În cadrul acestui proiect, elevii vor avea posibilitatea de a face practică în interiorul campusului, iar la finalul formării profesionale, vor beneficia de locuri de muncă garantate, adaptate competențelor și abilităților lor.

Asociația BookLand își propune să extindă acest model la nivel național, începând cu anul școlar 2026-2027, construind anual campusuri preuniversitare profesionale în sistem dual în fiecare județ din România, pentru a oferi tinerilor din mediul rural oportunități educaționale și de angajare.

×
Subiecte în articol: compus profesional loc de munca Arad
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close