Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România în care Poliția nu mai există pe străzi în intervalul 22:00 - 06:00

Orașul din România în care Poliția nu mai există pe străzi în intervalul 22:00 - 06:00

Orașul din România în care Poliția nu mai există pe străzi în intervalul 22.00 - 06.00.

Orașul din România în care Poliția nu mai există pe străzi în intervalul 22:00 - 06:00
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   16:44

Sindicatul EUROPOL Constanța atrage atenția că reorganizarea programului la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a condus la absența polițiștilor rutieri în timpul nopții, situație care generează îngrijorare.

Aceasta devine cu atât mai alarmantă cu cât, cu câteva luni în urmă, un individ sub influența drogurilor, Vlad Pascu, a provocat moartea a doi pietoni după ce a intrat cu mașina într-un grup de tineri.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii scriu: "Managementul de la nivelul Poliției Municipiului Constanța face experimente pe spatele constănțenilor.

După ce au refuzat schimbarea formei de organizare a programului de lucru în schimburi de 12 ore, măsură care asigura cel puțin 2 patrule în serviciu constant, vedem că la forma de organizare în schimburi de 8 ore am ajuns la performanța de a nu avea niciun echipaj rutier în intervalul 22.00 -06.00 pe străzile din Constanța în ultimele 2 nopți.

Citește șiLucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța, aproape gata. Când va fi inaugurată emblema litoralului românesc

Explicația lor a fost că 2 patrule sunt prea puține la 12 ore, dar e mai bine cu NICIO patrulă la 8 ore. Asta înseamnă să ai gândire de “manager” în IPJ Constanța.

În altă ordine de idei, va așteptăm luni, 27 noiembrie, începând cu ora 09.30, la protestul organizat în fața IPJ Constanța și Prefectura Constanța. Protestăm pentru că nu mai acceptăm incompetența managerială și pentru că ne dorim creșterea siguranței în comunitate".

Nemulțumiți de programul de lucru haotic, polițiștii din Constanța au hotărât să protesteze în stradă

Potrivit unui anunț făcut marți de Sindicatul Europol, în zilele de 27.11.2023, 28.11.2023 și 29.11.2023, între orele 08.00 şi 16.00, pe trotuarul din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, se va desfășura o adunare publică de protest organizată de sindicatul Europol.

În intervalul orar aferent zilelor de protest vor fi realizate deplasări ale protestatarilor între sediul IPJ și Prefectura Constanța, fără a fi necesară devierea traficului rutier.

Vor participa maximum 100 de persoane, fără a se impune existența unui traseu de deplasare.

Scopul protestului îl constituie nemulțumirile manifestate referitor la încălcarea drepturilor privind planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere cât și din cadrul unor structuri de ordine publică de la nivelul IPJ Constanța.

×
Subiecte în articol: Poliția Română Constanța
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close