Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este nici București, nici Cluj

Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este nici București, nici Cluj

Există un județ în România care are în componență 20 de milionari, cu o avere cumulată de circa un miliard de euro.

Orașul din România cu zeci de milionari în euro. Nu este nici București, nici Cluj
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   13:39

Zeci de constănțeni ocupă poziții în topul 300 al milionarilor din România.

Constanța este județul cu cei mai mulți milionari din România, după București.

Constanța are în componență 20 de milionari, cu o avere cumulată de circa un miliard de euro. Gabriel Comănescu este cel mai bogat constănțean, scrie Bugetul.

Comănescu este proprietarul Grupului Servicii Petroliere (GSP Offshore), urmând să fie și parte din proiectul BLOW (Black Sea Floating Offshore Wind), finanțat de UE, prin care o companie franceză va dezvolta prima turbină eoliană plutitoare din Marea Neagră, care va fi produsă de GSP.

Un alt milionar este Bogdan Idu, care are o avere de 180-220 milioane de euro. El deține compania IDU Shipping & Services, înființată acum 31 de ani. În top se mai află și Mohammad Murad, cu o avere de 170-210 milioane de euro, cu afaceri diverse în imobiliare și hoteluri. Omul de afaceri libanez a intrat, recent, și în politică.

Pe lângă cei care au pornit afacerile de la zero se află și sportivi. Unul dintre aceștia este Simona Halep, care are o avere estimată la valoarea de 48-52 milioane de euro, fiind una dintre cele mai cunoscute sportive din România. Un alt sportiv de top care este milionar este Gheorghe Hagi. Averea sa este estimată la 28-34 milioane de euro.

Topul celor mai bogați români este condus de către Adrian și Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 2,8-3,2 miliarde de euro, în scădere față de 2022, rămân, totuși, cei mai bogați oameni de afaceri din România. Împreună au creat imperiul Dedeman.

×
Subiecte în articol: milionari euro Constanța
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close