Antena 3 CNN Actualitate Primul mare oraș din România care dă drumul la căldură!

Primul mare oraș din România care dă drumul la căldură!

Serviciul Public Local de Termoficare Brașov a început încărcarea rețelei cu agent termic, după trei zile în care în orașul de la poalele Tâmpei s-au înregistrat temperaturi sub 10 grade Celsius.

Primul mare oraș din România care dă drumul la căldură!
Sursa foto: Gettyimages | Omer Messinger / Stringer
de Ioana Mircea    |    21 Sep 2022   •   16:54

După o perioadă de temperaturi sub 10 grade Celsius, asociațiile de proprietari din Brașov trebuie să decidă dacă vor să beneficieze de căldură din această săptămână sau amână momentul.

„Deoarece am avut trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade, de astăzi, am început încărcarea rețelelor deservite de centralele de cvartal, iar de mâine începem încărcarea rețelei principale de transport. Având în vedere experiența din anii trecuți, am solicitat asociațiilor de proprietari să ne comunice dacă doresc să le furnizăm agent termic începând din această lună sau amână acest moment”, a explicat Mircea Marin, directorul SPLT Braşov.

Potrivit acestuia, anul trecut furnizarea de agent termic a început din data de 27 septembrie.

O serie de consumatori vor plăti în această iarnă un preț mai mic pentru gigacalorie

Directorul SPLT Brașov a menționat că o serie de consumatori vor plăti din noiembrie un preț mai mic pentru gigacalorie, datorită scăderii TVA-ului de la 19% la 5%.

Dacă pentru perioada aprilie – octombrie, prețul este de 264,14 lei/Gcal pentru consumatorii casnici, în lunile noiembrie – martie acesta va scădea la 233,07 lei/Gcal.

Beneficiarii acestei reduceri sunt: cetățenii, spitalele, unitățile de învățământ, unitățile de asistență socială, conform unui comunicat transmis de Primăria Brașov, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close