Antena 3 CNN Actualitate Orașul Baia Mare este sufocat de gunoaie, de două săptămâni, dar taxa de salubritate se dublează în 2022

Orașul Baia Mare este sufocat de gunoaie, de două săptămâni, dar taxa de salubritate se dublează în 2022

Orașul Baia mare este sufocat de gunoaie, după ce operatorul de salubritate a refuzat să mai colecteze deșeurile. Străzile s-au umplut cu saci de gunoi, iar Consiliul Local tocmai a votat pentru dublarea taxei de salubritate pentru locuitori, în 2022.

Orașul Baia Mare este sufocat de gunoaie, de două săptămâni, dar taxa de salubritate se dublează în 2022
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Dec 2021   •   10:36

Municipiul Baia Mare este acoperit de gunoaie. Compania Drusal Baia Mare nu a mai ridicat gunoiul menajer din 15 decembrie. Și asta deoarece Primăria Baia Mare nu a achitat o datorie de aproximativ 14 milioane de lei, plus penalități. 

Consiliul local a decis, marți seara, ca taxa de salubritate să se dubleze în anul 2022. Astfel, locuitorii din Baia Mare vor trebui să plăteasca în loc de 7 lei/persoană/lună, de două ori mai mult, mai exact 14 lei/persoană/lună.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitare pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere a atacat în instanța decizia de suspendare a ridicării gunoiului, numai că Tribunalul Maramureș a respins cererea.

Așadar singură șansa că Baia Mare să iasă din această situație este să plătească facturile. Grav este faptul că băimărenii și-au achitat facturile emise de Primăria Baia Mare pentru gunoi pe tot anul 2021.

×
Subiecte în articol: Baia Mare gunoaie salubritate taxa
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close