Antena 3 CNN Actualitate Orașul care interzice circulația mașinilor diesel

Orașul care interzice circulația mașinilor diesel

Orașul care interzice circulația mașinilor diesel
Sursa foto: foto: pixabay.com
04 Feb 2016   •   20:52

Primăria din Oslo va adopta o măsură de urgenţă prin care circulaţia vehiculelor cu motoare diesel va fi interzisă în perioadele de vârf de poluare, a anunţat şeful departamentului de mediu şi transporturi, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Este inadmisibil ca părinţii să spună că preferă să-şi ţină acasă copiii care au probleme respiratorii decât să îi ducă la şcoală', a scris pe Twitter Lan Marie Berg. 'Nu aşa trebuie să trăim în oraşul nostru', a adăugat ea.

Proiectul de hotărâre va fi prezentat în curând consiliului municipal. Textul urmează să interzică circulaţia în oraş a maşinilor cu motoare diesel - cu câteva excepţii, cum ar fi vehiculele de aprovizionare sau automobilele diesel de ultimă generaţie (Euro 6) - când concentraţia de dioxid de azot (NO2) este ridicată. Potrivit presei, primăria ar intenţiona să închidă aproape 1.200 de locuri de parcare în timpul vârfurilor de poluare.

Noua echipă municipală anunţase de anul trecut că doreşte să interzică maşinile în centrul oraşului, măsura urmând să intre în vigoare cel târziu în 2019. Lan Marie Berg consideră că măsura ar trebui să se aplice şi vehiculelor electrice, însă proiectul final nu a fost reţinut.

Maşinile cu 'emisii zero' reprezintă aproape 20% dintre noile înmatriculări de vehicule din Norvegia.

×
Subiecte în articol: diesel oslo
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close