Antena 3 CNN Actualitate Oraşul Piteşti este oraşul lalelelor în acest week-end

Oraşul Piteşti este oraşul lalelelor în acest week-end

Oraşul Piteşti este oraşul lalelelor în acest week-end
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Apr 2012   •   20:07

Piteşti e în acest weekend oraşul lalelelor. Un festival cu tradiţie are loc în aceste zile, iar producătorii de flori din toată ţara au venit să-şi expună minunăţiile. Nimeni n-a plecat cu mâna goală.

Tânarul din Reşiţa vine de patru ani la festival. Bineînţeles, nici de data asta nu s-a lasat pâna n-a luat ceva acasa. Nu i-a fost uşor însa sa aleaga. Cireşii japonezi, palmierii, crinii olandezi - au fost doar câteva dintre raritaţile festivalului. Şi-a cumparat însa un arbust australian.

Producătorul de la care l-a achiziţionat deţine o florărie de mai bine de zece ani. Bineînţeles, revine an de an la Simfonia Lalelelor.

Iar lânga stand-ul producatorului reşiţean, o firma din Craiova ocupa spaţiul cel mai mare. Bineînţeles, şi anul acesta, s-au lasat şi ei conduşi de Simfonia Lalelelor.

Cireşii japonezi au avut şi ei priză la public. Au fost aduşi de George din Târgovişte.

Chiar dacă producătorii au venit cu plante rare, cele mai căutate au fost, însă, florile ieftine şi cunoscute.

Şi uite-aşa, inspirat de decorul gata făcut, primarul Municipiului s-a gândit la o idee inedită. Cununie printre flori! 12 cupluri şi-au unit destinele într-un cadru floral de neuitat. Festivalul va fi deschis şi mâine.


×
Subiecte în articol: Pitești oras flori festival
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close