Antena 3 CNN Actualitate Oraşul unde Guvernul Orban pregăteşte investiţii anul acesta. Printre proiecte se află şi construcţia unui aeroport

Oraşul unde Guvernul Orban pregăteşte investiţii anul acesta. Printre proiecte se află şi construcţia unui aeroport

Guvernul va aloca, în acest an, încă 25 de milioane din Fondul de rezervă pentru construcția Aeroportului Internațional Brașov. Un alt proiect tot din zona Braşovului care va fi finaţat de Guvern este proiectul de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, care să facă legătura între Ploiești și Brașov până va fi gata Autostrada Comarnic Braşov.

Oraşul unde Guvernul Orban pregăteşte investiţii anul acesta. Printre proiecte se află şi construcţia unui aeroport
de Iulia Gorgorin    |    27 Aug 2020   •   18:15

Premierul Ludovic Orban alături de o delegaţie guvernamentală a făcut un adevărat tur de forţă azi în Braşov.

Guvernul Orban pregăteşte noi investiţii anul acesta în zona Braşovului.

Aeroportul Braşov va primi în total circa 75 de milioane de lei, dintre care 25 de milioane de lei din fondul de rezervă.

"Printre obiectivele de investiţii pe care le analizăm se află şi Aeroprotul Braşov. Lucrarile se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresul este evident faţă de vizita anterioară. Aeroportul este finanţat de Consiliul Judeţean, de Primărie şi evident şi de Guvern. În plus, faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an, încă 25 de miloane din fondul de rezervă al Guvernului'', a declarat premierul Ludovic Orban.

O alternativă de deplasare la DN1 care să facă legatura între Braşov şi Ploieşti este un alt proiect despre care Ludovic Orban spune că va fi gata în cel mai scurt timp.

''Este prevăzută o investiţie care să fie o alternativă la Comarnic- Braşov, la DN1, tronsonul cel mai aglomerat din România. Sigur acolo urmează să construim autostradă şi vom da drumul la licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi pentru realizarea proiectului tehni. Drumul respectiv este o alternativă de pe DN1 o iei pe Câmpina, mergi pe Valea Doftanei şi traversezi spre Săcele'', a precizat Ludovic Orban.

Alte obiectivele de investiții avute în vedere în județul Brașov, sunt spitalul modular ATI pentru pacienții cu COVID-19, amenajat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență şi o nouă Sală Polivalentă, a mai anunţat prim-ministrul, în timpul vizitei sale în judeţ.

 

×
Subiecte în articol: Orban Brașov aeroport
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close