Antena 3 CNN Actualitate Liber la amenzi de la premierul Ludovic Orban. "Chiar recomand creșterea efectivelor în civil!"

Liber la amenzi de la premierul Ludovic Orban. "Chiar recomand creșterea efectivelor în civil!"

Premierul Orban a ieșit din izolare și a condus joi, ședința de Guvern. El i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela să crească numărul polițiștilor în civil trimiși să sancționeze nerespectarea măsurilor menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Liber la amenzi de la premierul Ludovic Orban. "Chiar recomand creșterea efectivelor în civil!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Oct 2020   •   18:23

Orban i-a mai cerut lui Vela să răspundă Avocatului Poporului, care a chestionat oficial Ministerul de Interne asupra temeiului legal în care polițiștii în civil sunt trimiși să constate și să dea amenzi.

"Dl. Vela, Avocatul Poporului vă întreabă de ce fac polițiștii controale în civil. Dați-i un răspuns potrivit. Chiar recomand creșetera efectivelor în civil, pentru că știm situații care ne-au fost raportate, în care se strigă 'șase' la vederea celor în uniformă și nu putem surprinde situațiile așa cum sunt în realitate. Telverde (telefonul la care cetățenii pot sesiza nereguli în respectarea restricțiilor sanitare, n.r.) trebuie operaționalizat pentru direcționarea controalelor acolo unde se încalcă regulile de protecție a sănătății", a spus Orban, în deschiderea ședinței de guvern.

 

×
Subiecte în articol: Orban politisti civil amenzi
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close