Antena 3 CNN Actualitate Orban consideră ilegală greva CFR şi ameninţă că dă în judecată sindicatele

Orban consideră ilegală greva CFR şi ameninţă că dă în judecată sindicatele

Orban consideră ilegală greva CFR şi ameninţă că dă în judecată sindicatele
05 Noi 2008   •   16:18

Ministrul transporturilor Ludovic Orban îi avertizează pe sindicaţiştii care vor declanşa vineri greva de avertisment. Orban spune că greva este ilegală. Ministrul a avertizat că va trimite către Poliţie şi Parchet dosarele tuturor participanţilor la grevă, urmând să dea în judecată sindicatele pentru recuperarea pierderilor.
"Orice fel de angajat din zona de mişcare, care întrerupe ilegal lucrul, comite o infracţiune. Avem o lege care trebuie respectată. Nu poate oricine să îşi bată joc de pasageri şi să creeze pierderi economice. Voi trimite către Poliţie şi Parchet toate dosarele angajaţilor care vor întrerupe lucrul", a spus Orban.
El a precizat că va verifica cine va întrerupe lucrul şi că va solicita să se facă o evaluare a eventualelor pierderi pe care greva le-ar putea provoca. "Am solicitat să se facă o evaluare a pierderilor pe care le vom avea în cazul încetării activităţii şi voi da în judecată sindicatele şi le voi imputa toate prejudiciile", a mai spus Orban.
Trenurile nu vor circula vineri, între orele 7 şi 13. Sindicaliştii au decis să declanşeze greva de avertisment, după ce administraţiile de la CFR Călători şi Infrastructură nu au fost de acord cu majorarea bugetelor pentru cele două companii. Protestatarii cer şi condiţii mai bune de muncă şi modernizarea căii ferate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Parchet Politie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close