Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: "Ceea ce a făcut domnul Cercel este de neacceptat!"

Ludovic Orban: "Ceea ce a făcut domnul Cercel este de neacceptat!"

Premierul Ludovic Orban a afirmat la un post de televiziune că declarațiile prefesorului Streinu-Cercel sunt inacceptabile și a vorbit despre demiterea acestuia din comisia anti-COVID-19.

Ludovic Orban: "Ceea ce a făcut domnul Cercel este de neacceptat!"
Sursa foto: Hepta
23 Apr 2020   •   22:35

Ludovic Orban a declarat că nu poți menține un președinte al comisiei anti-COVID, pe un reprezentant care își exprimă public opiniile personale. 

"În calitatea pe care o avea, de președinte al comisiei, nu avea dreptul să comunice public astfel de măsuri și nu e la prima comunicare publică contrară deciziilor oficiale care au fost luate de autorități, contrar protocoalelor și procedurilor care sunt stabilite oficial de către INSP, de către Ministerul Sănătății sau de alte autorități. Nu poți să-l menții ca președinte al comisiei anti-COVID-19 pe un reprezentant care-și permite să își exprime public niște opinii personale, niște propuneri în condițiile în care el acționează într-un regim instituțional, în cadrul Ministerului Sănătății. Ceea ce a făcut domnul Cercel este de neacceptat!", a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV.

"El se referea în documentul respectiv la Guvern, la necesitatea unui Guvern COVID, la lucruri grave de carantinare a persoanelor în vârstă, a persoanelor de peste 65 de ani, la desprinderea din familii, la mutarea din sânul familiei a acestor persoane, plus alte propuneri ca statul să preia distribuirea electricității, distribuirea apei... deci un asemenea document, într-o contradicție flagrantă cu lumea în care trăim, rar mi-a fost dat să văd", a adăugat premierul. 

 

×
Subiecte în articol: Orban demitere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close