Antena 3 CNN Actualitate Orban, depre deschiderea școlilor: Copiii sunt mai în siguranță la școală decât în vacanță

Orban, depre deschiderea școlilor: Copiii sunt mai în siguranță la școală decât în vacanță

Premierul Ludovic Orban susține că elevii sunt mai în siguranță la școală decât în vacanță, datorită faptului că sunt sub supravegherea cadrelor didactice și poartă mască.

Orban, depre deschiderea școlilor: Copiii sunt mai în siguranță la școală decât în vacanță
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    07 Sep 2020   •   15:45

La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, păstrează distanțarea socială, pe când copiii în vacanţă au avut o interacțiune mult mai mare, susține premierul Ludovic Orban.

„După părerea mea, la şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă, mai ales copiii care au fost lăsaţi liberi pe terenurile de sport, în parcuri au avut o interacţiune mult mai mare decât interacţiunea care va fi la şcoală”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: Dacă nu există posibilitatea de a asigura condițiile de distanțare sau de protecție sanitară, se poată să adopte formula mixtă

Premierul a mai spus că există posibilitatea ca unele școli să nu se deschidă în totalitate, chiar dacă riscul epidemiologic este scăzut.

„Există o libertate. Pot să existe anumite diferențe la o rată de infectare sub unu la mie. Dacă nu există posibilitatea de a asigura condițiile de distanțare sau de protecție sanitară, se poată să adopte formula mixtă și sub unu la mie. Dar nu recomandăm”, precizează Orban.

Când și cum începe școala, anunțul lui Orban

 

×
Subiecte în articol: Orban şcoală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close