Antena 3 CNN Actualitate Orban: Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană

Orban: Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană

Orban: Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Noi 2019   •   23:28

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că există riscul ca României să-i fie interzis exportul de carne de porc în Uniunea Europeană ca urmare a faptului că fostul Guvern nu s-a ţinut de cuvânt în privinţa acţiunilor şi termenelor stabilite pentru combaterea pestei porcine.

„Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că pune în practică un plan de acţiune, cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ţinut de cuvânt. Cei de la UE au zis: '(...) Dacă nu luaţi măsuri clare şi nu arătaţi că vreţi cu adevărat să puneţi în practică măsurile de combatere a pestei porcine, veţi ajunge în situaţia în care se va interzice'”, a spus Orban la un post de televiziune.

El a susţinut că fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ar fi semnat ordinul în acest caz după învestirea noului Guvern, motiv pentru care acest document nu poate fi publicat în Monitorul Oficial.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close