Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban îl dă afară pe șeful Casei Naţionale de Pensii

Ludovic Orban îl dă afară pe șeful Casei Naţionale de Pensii

Ludovic Orban îl dă afară pe șeful Casei Naţionale de Pensii
18 Noi 2019   •   12:09

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îl va înlocui din funcţie pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, şi că are în vedere modernizarea instituţiei, care este ''complet neadaptată secolului XXI''.

Orban a fost întrebat de presă despre situaţia de la Casa de Pensii, unde 45.000 de dosare sunt întârziate.

"Sunt întârziate faţă de termen (dosarele - n.r.). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari", a spus Ludovic Orban.

Ioan-Petru Căprariu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice în aprilie 2019. Anterior, el fusese președintele Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani.

„Și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor”

Recent, Ioan-Petru Căprariu a intrat în concediu medical, iar premierul Ludovic Orban a interpretat acest gest ca fiind o piedică intenționată pe care PSD încearcă să o pună, prin oamenii de partid, noului Guvern.

”Președintele Casei de Pensii și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical. Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a spus Orban.

„Trebuie demiși toți cei care au fost puși de PSD și care sunt responsabili de situația critică în care ne găsim”, a mai spus Orban.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close