Antena 3 CNN Actualitate Orban, înainte de începerea școlilor: Îi rog pe părinți să aibă încredere! Copiii au nevoie de școală

Orban, înainte de începerea școlilor: Îi rog pe părinți să aibă încredere! Copiii au nevoie de școală

Premierul Ludovic Orban roagă părinții să aibă încredere în măsurile luate de Guvern, înaintea de începerea școlii, și să monitorizeze atent starea de sănătate a celor mici.

Orban, înainte de începerea școlilor: Îi rog pe părinți să aibă încredere! Copiii au nevoie de școală
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   13:50

Ludovic Orban îndemnă părinții să aibă încredere în măsurile luate de Guvern și precizează că școala este esențială pentru formarea și dezvoltarea copiilor.

„Fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Acest proces este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil. Decizia de a începe anul școlar este o decizie care era clară din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, că există aspecte care nu au fost puse la punct în detaliu dar orice fel de aspect poate fi remediat. De regulă, am lăsat la latitudinea consililor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

De asemenea și eventualele măsuri care trebuie luate pentru a asigura accesul copiilor la învățământ și la protejarea sănătății, eu îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibiă încredere pentru că este în beneficiul copiilor”, a declarat premierul.  

Orban: Chiar și cu școala suspendată a existat o rată de infectare de 6% în rândul populației școlare 

„Chiar și cu orele suspendate, cu școala suspendată, în vacanță, a existat o rată de infectare pe poplația școlară. Dacă ne uităm la datele statistice vom vedea că pentru vârstele de populație școlară a existat o rată de infectare de peste 6%. Au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la școală. Dacă vor apărea cazuri, e posibil ca unii să vină la școală deja infectați. Părinții trebuie să urmărească atenți sănătatea copiilor și la orice simptom pot să ia decizia să nu trimită copilul la școală ci să participe online. Nu trebuie să intrăm în panaică sau să privim cu neîncredere tot ceea ce însemnă acest proces.  

În ceea ce ne privește, vom urmări atât prin Direcțiile de Sănătate Publică cât și prin inspectoratele școlare, vom urmări modul în care sunt implementate măsurile, vom încerca să corectăm orice situație apare. 

Îi rog pe părinți să aibă încredere! Copiii au nevoie de școală, copiii trebuie să reia procesul de învățare pentru că este fundamental pentru formarea lor profesională și ca oameni”, a mai spus Ludovic Orban. 

Orban, înainte de începerea școlilor: Îi rog pe părinți să aibă încredere! Copiii au nevoie de școală

×
Subiecte în articol: Orban inceperea scolii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close