Antena 3 CNN Actualitate Orban: Insula Belina și brațul Pavel vor reveni statului român

Orban: Insula Belina și brațul Pavel vor reveni statului român

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, că insula Belina și brațul Pavel vor reveni în administrarea statului român, respectiv Administrației Naționale Apele Române.

Orban: Insula Belina și brațul Pavel vor reveni statului român
21 Mai 2020   •   17:02

”Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi Insula Belina va reveni în administrarea statului", a spus Ludovic Orban, în timpul ședinței de Guvern.

„Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române, iar preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, prin beneficiarul Teldrum.”, a declarat premierul.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, în noiembrie 2013, printr-o hotărâre de Guvern emisă de Victor Ponta, „în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării - Belina-Brațul Pavel”.

Ulterior, insula a fost închiriată de compania Teldrum, despre care se presupune că este controlată de Liviu Dragnea, care intenționa să construiască un paradis pentru bogați, cu localuri de lux și cazinouri.

Insula Belina, aflată pe Dunăre, la graniţa judeţelor Olt şi Teleorman, în apropierea satul Seaca, este un paradis al naturii.

 

×
Subiecte în articol: Belina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close