Antena 3 CNN Actualitate Orban: Nu s-a dat drumul la terase, dar, dacă oamenii sunt responsabili...

Orban: Nu s-a dat drumul la terase, dar, dacă oamenii sunt responsabili...

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că, odată cu instituirea stării de alertă în România, terasele nu au fost redeschise, dar, dacă „oamenii se comportă responsabil” și dacă vor fi găsite soluții pentru a reduce riscul de transmitere a COVID-19, acestea își vor relua activitatea.

Orban: Nu s-a dat drumul la terase, dar, dacă oamenii sunt responsabili...
Sursa foto: Hepta
15 Mai 2020   •   20:40

„Intenţia noastră (...) este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care, până la 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată vă spun, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic.

Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase", a afirmat prim-ministrul, vineri, după vizita făcută la Fabrica Star Assembly din Sebeș, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban a punctat că „în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja şi pe ceilalţi, uşor - uşor o să revenim la normalitate”.

Starea de alertă a fost instituită, de vineri, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul Ludovic Orban. Odată cu aceasta au fost deschis cabinetele stomatologice, hotelurile și bisericile.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Horoscop 8 iunie 2023. Racii trec printr-o despărţire
x close