Antena 3 CNN Actualitate Orban, despre măsurile pentru angajați, șomeri și companii: 'România va beneficia de fonduri europene de până la 5 miliarde de euro'

Orban, despre măsurile pentru angajați, șomeri și companii: 'România va beneficia de fonduri europene de până la 5 miliarde de euro'

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, un nou proiect pentru repornirea economiei, dedicat susținerii companiilor și angajaților.

Orban, despre măsurile pentru angajați, șomeri și companii: 'România va beneficia de fonduri europene de până la 5 miliarde de euro'
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   20:49

Orban a declarat că România poate beneficia, conform calculelor Guvernului, de o sumă cuprinsă între trei și cinci miliarde de euro din fonduri europene, pentru care trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro. Suma ar urma să fie folosită în programul de relansare a economiei estimat la 100 de miliarde.

Printre măsurile incluse în acest proiect se numără plata şomajului tehnic pentru acele domenii în care sunt menţinute restricţii, dar și un sprijin financiar pentru angajaţii care îşi reiau activitatea în cadrul firmelor în care au lucrat. 

"Evaluarea pe care o avem indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic şi 700.000 de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă", a afirmat Orban.

Șeful Guvernului a menţionat că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară.

"Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile,” a mai declarat Orban.

De asemenea, pentru tinerii absolvenţi sau cei aflaţi în pragul pensionării, angajatorii vor primi "un procent semnficativ din salariul brut pe o perioadă de timp mai lungă”. 

Premierul a mai spus că pregătește o măsură activă de susținere şi pentru muncitorii zilieri.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close