Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela, acționat în instanță pe tema Ordonanaței Militare nr.2 pentru că a interzis participarea publicului la slujbe în biserică

Marcel Vela, acționat în instanță pe tema Ordonanaței Militare nr.2 pentru că a interzis participarea publicului la slujbe în biserică

Un absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă l-a dat în judecată pe ministrul de interne, Marcel Vela, și cere eliminarea completă a restricțiilor care vizează Biserica. Acțiunea a fost depusă pe 23 martie, la Curtea de Apel Bacău, la o zi după intrarea în vigoare a Ordonanței.

Marcel Vela, acționat în instanță pe tema Ordonanaței Militare nr.2 pentru că a interzis participarea publicului la slujbe în biserică
28 Mar 2020   •   08:38

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost acționat în instanță pentru că a interzis, prin ordonanță militară, participarea credincioșilor la slujbe în perioada decretării stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și pentru că a restricționat la 8 persoane numărul celor care pot participa la evenimente liturgice private.

Potrivit acțiunii publicată de site-ul mărturisireaortodoxă.ro, Chirilă Mihai-Silviu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, cere sa se modifice ordonanța militară, astfel încât publicul să poată participa la slujbele religioase din biserici.

Reclamantul solicită în acțiunea sa anularea expresiei “de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online” din formularea “Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online” prevăzută în alin. 2 al art. 2 al Ordonanței militare nr. 1/2020.

Cetățeanul reclamă și alin.3 din art.3 al Ordonanței în care se precizează că la botezuri, cununii, înmormântări să participe un număr de maximum 8 persoane și cere, de asemenea, anularea acestuia.

Potrivit Ordonanței Militare nr.2 se pot oficia slujbe religioase fără public, care pot fi transmise prin radio și internet.

Măsura a intrat în vigoare pe 22 martie și are drept scop limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus biserica Ordonanței Militare

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close