Antena 3 CNN Actualitate Acționat în instanță de un absolvent de teologie din cauza restricțiilor privind biserica, ministrul Vela este dat în judecată și de o pensionară

Acționat în instanță de un absolvent de teologie din cauza restricțiilor privind biserica, ministrul Vela este dat în judecată și de o pensionară

Femeia a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 care impune restricții de circulaţia persoanelor de peste 65 de ani pentru că o consideră discriminatorie la adresa pensionarilor. Procesul s-a judecat luni, 6 aprilie.

Acționat în instanță de un absolvent de teologie din cauza restricțiilor privind biserica, ministrul Vela este dat în judecată și de o pensionară
06 Apr 2020   •   20:25

Femeia care a cerut în instanţă suspendarea articolelor din Ordonanţa Militară nr. 3 ce reglementează circulaţia pensionarilor a pierdut în faţa Ministerului de Interne, potrivit gândul.ro.

Procesul s-a judecat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel.

Femeia a motivat gestul său subliniind că articolele din Ordonanța Militară care impun restricție asupra ieșitului din casă a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani trebuie suspendate, deoarece sunt discriminatorii pe motiv de vârstă.

Ordonanța nr.3 stabilește că persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieşi din casă doar în intervalul 11.00 – 13.00 pentru motive întemeiate sau seara, în intervalul orar 20.00 – 21.00 pentru nevoile animalului de companie.

În afara acestor ore, pensionarii pot ieşi din case doar pentru a merge la medic şi doar cu maşina personală, a familiei sau cu ambulanţa.

Urmează să fie pronunțată și o decizie definitivă.

Măsurile restrictive privind deplasarea persoanlor vârstnice sunt menite să îi protejeze de contaminarea cu coronavirus, această categorie de persoane fiind cea mai expusă bolii.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close