Antena 3 CNN Actualitate Ordonanța privind salarizarea bugetarilor nu va fi adoptată în următorarea ședință de Guvern

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor nu va fi adoptată în următorarea ședință de Guvern

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor nu va fi adoptată în următorarea ședință de Guvern
26 Mai 2016   •   20:43

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat joi că nu crede că ordonanţa privind salarizarea bugetarilor va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, pentru că încă nu s-au finalizat negocierile cu sindicatele, scrie Agerpres.

"Nu ştiu, nu cred că o adoptăm miercuri, este prea repede pentru asta. Este deja un draft al ordonanţei pe care îl discutăm cu sindicatele, mai avem de discutat şi zilele acestea, deci încă nu este definitiv acest draft", a spus Dîncu la Europa FM. 

El a adăugat că această ordonanţă nu este una care reglementează definitiv sistemul salarizării în administraţie şi că Guvernul lucrează la o lege a salarizării unitare. 

"Ordonanţa privind salarizarea nu este o ordonanţă care să reglementeze definitiv sistemul salarizării în administraţie, este doar o ordonanţă care aduce nişte uniformizări în sistem, pentru că sistemul era total disfuncţional, în sensul că acelaşi individ cu aceeaşi vechime, cu aceeaşi funcţie, aceleaşi studii avea salariul diferit de la un minister la altul, de la o zonă la alta. Vom aduce câteva reglementări în domeniul acesta, al distribuţiei, să spunem aşa, a posturilor în funcţia publică, însă lucrăm la legea pe care o terminăm şi pe care o vom depune în septembrie sau octombrie, la final, legea cuprinzătoare, care încearcă să facă o salarizare unitară şi care va fi aplicată în următorii patru - cinci ani", a menţionat vicepremierul. 

×
Subiecte în articol: ordonanta salarizare bugetari Vasile Dîncu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close