Antena 3 Actualitate OMS, avertisment pentru oamenii de pe întreaga planetă! Boala de care va suferi un sfert din populație

OMS, avertisment pentru oamenii de pe întreaga planetă! Boala de care va suferi un sfert din populație

de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   11:02
OMS, avertisment pentru oamenii de pe întreaga planetă! Boala de care va suferi un sfert din populație pixabay

Una din patru persoane se va confrunta cu un anumit grad de pierdere a auzului, până în anul 2050, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții OMS susțin că cel puțin 700 de milioane de persoane urmează a avea nevoie de servicii de îngrijire a urechii și de asistența a auzului, dar și de alte servicii de reabilitare, cu excepția cazului în care vor lua măsuri timpurii.

"Capacitatea noastră de a auzi este extrem de importantă. Hipoacuzia netratată poate avea un impact devastator asupra capacității oamenilor de a comunica, de a studia și de a-și câștiga existența. Poate avea și un impact asupra sănătății mintale a oamenilor și a capacității lor de a susține relații", a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit who.int.

Noul raport emis de OMS subliniaza necesitatea intensificării rapide a eforturilor de prevenire și abordare a pierderilor de auz prin investiții și extinderea accesului la serviciile de asistență auditivă.

Potrivit OMS, în majoritatea țărilor, îngrijirea urechii și a auzului nu este încă integrată în sistemele naționale de sănătate, iar accesarea serviciilor de îngrijire este o provocare pentru cei cu boli ale urechii și pierderea auzului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close