Antena 3 CNN Actualitate Organizatorii concertului AC/DC solicită accesul publicului în curtea Parlamentului. Anastase ar cere chirie

Organizatorii concertului AC/DC solicită accesul publicului în curtea Parlamentului. Anastase ar cere chirie

Organizatorii concertului AC/DC solicită accesul publicului în curtea Parlamentului. Anastase ar cere chirie
Sursa foto: AC/DC
15 Apr 2010   •   12:29

Organizatorii concertului AC/DC au remis conducerii parlamentului o cerere privind permiterea accesului public în curtea acestei instituţii în ziua specatacolului. Parlamentarii nu ar spune nu unei asemenea cereri, dar ar cere bani. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase ar închiria spaţiul pentru 3,5 euro/mp bani care ar urma să fie apoi folosiţi pentru consolidarea faţadei Parlamentului. O decizie va fi luată luni în Biorul Permanent al camerei.
Potrivit stenogramei de şedinţă a conducerii Camerei din data de 10 aprilie, Parlamentul a mai închiriat în trecut spaţiile exterioare pentru 3,5 euro/mp. Cererea organizatorilor concertului AC/DC este văzută de Anastase ca o oportunitate de a mai face rost de nişte bani pentru consilidarea faţadei Parlamentului aflată în stare de degradare.
?Eu v-aş spune un singur lucru: faptul că am primit o scrisoare de la domnul Voiculescu prin care ni se atrăgea atenţia despre lucrurile care se întâmplă cu faţada Parlamentului şi aşa mai departe, şi eu cred că acestea sunt nişte surse de venituri pe care chiar aş vrea să le luăm în considerare la modul serios? s-a adresat anastase colegilor din Biroul Permanent al Camerei.
Solictarea D&D East Entertainment, unul din organiozatorii evenimentului nu pomeneşte nimic de plata uni sume pentru srviciul solicitat.
?Pentru buna desfăşurare a evenimentului vă solicităm ajutorul pentru accesul publicului în incinta Palatului Parlamentului, pe latura dinspre Piaţa Constituţiei? se arată în solicitare. Firma respectiva mai cere îngăduinţa conducerii Parlamentului ca în perioada 18-20 mai, maşinile şi personlul implicate în organizarea acestui eveniment să aibă la rândul lor acces în curtea legislativului.
Concertul AC/DC se anunţă a fi unul de proporţii, la fel ca şi bugetul de care dispune. Peste 2,5 milioane de dolari au fost alocate show-ului incendiar al trupei pe care românii o aşteaptă de mai bine de 36 de ani. Asta pentru că, pe 16 mai, pe scena uriaşă din Piaţa Constituţiei, australienii vor avea o locomotivă care ... va lua foc.
Show-ul va dispune de aceeaşi constucţie care, anul trecut, a fost utilizată pe stadionul Wembley. La Bucureşti, scena va fi amplasată chiar în faţa Casei Poporului unde va fi transportată cu nu mai puţin de 28 de tiruri.
Costurile întregii producţii se ridică la impresionanta sumă de 2,5 milioane de dolari. Suma este una fabuloasă pentru un an de criză, în care sponsorii nu se grăbesc să vină cu bani. Dar atunci când AC/DC se află în plin turneu prin Europa, nu poţi să stai pe gânduri, şi-au spus organizatorii, care acum îşi pun speranţa în vânzarea celor 60.000 de bilete.
Pentru un bilet aproape de AC/DC, românii au plătit 265 de lei, acestea epuizându-se la scurt timp de la punerea în vanzare. Au mai rămas bilete la VIP de 477 de lei şi la categoria Normal Circle. Atenţie, însă. Primele 20.000 de bilete din această categorie, care au un preţ promoţional de 127,2 lei, sunt în curs de epuizare. În curând, un astfel de tichet va costa 148,4 lei.
Concertul AC/DC în Romania este un eveniment organizat de East European Concert şi Marcel Avram, împreună cu D&D East Entertainment.

Citeşte dreptul la replică al primăriei (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AC/DC concert acces public parlament curte chirie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close