x close

Organizatorul maratonului din Piatra Craiului, condamnat în trecut după ce alți cinci sportivi au murit îngropaţi de o avalanşă

de A.M.P    |    09 Oct 2019   •   10:29
Organizatorul maratonului din Piatra Craiului, condamnat în trecut după ce alți cinci sportivi au murit îngropaţi de o avalanşă 482 Foto: Facebook/Salvamont România

Organizatorul Maratonului Piatra Craiului, eveniment la care au murit doi sportivi, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost condamnat în trecut la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce alți cinci sportivi au murit, în ianuarie 2004, înghiţiţi de o avalanşă în timpul campionatului naţional de schi-alpinism.

Potrivit adevarul.ro, pe 18 ianuarie 2004, în cea de a două zi a Campionatului naţional de schi-alpinism organizat de Clubul Sportiv Militar “Bucegi” din Predeal, cinci tineri au murit după ce au fost îngropaţi de o avalanşă pornită din senin. Mike Csaba din Odorheiu Secuiesc, Blaga Istvan din Miercurea Ciuc, Cosmin Conus şi Dorel Jercan, ambii din Zărneşti, şi Buzasi Zoltan, un orădean de 30 de ani, tată a doi copii, au fost prinşi pe pârtia Valea Morarului şi nu au avut scăpare.

Tragedia ar fi rămas fără urmări dacă soţia sportivului orădean, Andreea, nu ar fi luptat şase ani în instanţe pentru condamnarea vinovaţilor. În primăvara lui 2010, Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe Lucian Clinciu la şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere în culpă în formă calificată, iar Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă a fost obligată să îi plătească daune soţiei lui Zoltan Buzasi.

Un bărbat din Cluj şi o femeie din Odorheiu Secuiesc au murit sâmbătă, 5 octombrie, la Maratonul Piatra Craiului, după ce au căzut 70 de metri într-o prăpastie în zona Sătic, din comuna argeşeană Rucăr. Eduard Klopcek, medicul decedat la maraton, a încercat să coboare pentru a ajuta o altă concurentă căzută în prăpastie, însă a alunecat şi s-a prăbuşit în gol.

Citeşte mai multe despre:

avalansa avalansa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati