Antena 3 CNN Actualitate Ororile de la Călărași, prin ochii DGASPC: „Sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii”

Ororile de la Călărași, prin ochii DGASPC: „Sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii”

Ororile de la Călărași, prin ochii DGASPC: „Sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii”
Sursa foto: Foto: Pixabay
27 Oct 2019   •   09:21

Directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Alina Popa, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre traumele care îi fac pe copii să cadă în plasa unor persoane rău intenționate.

Alina Popa susține că fuga copiilor din centrele de plasament ar putea reprezenta un efect al traumei de abandon al acestor copii. Comentariile acesteia vin în contextul în care doi copii dintr-un centru de plasament din Capitală au fost sechestrați și abuzați sexual de Viorel Lupșa, un bărbat de 52 de ani din Călărași.

”Din datele pe care le deținem, ambii minori, găsiți pe raza județului Călărași, erau în măsură de protecție din cadrul DGASPC Sector 2. Unul dintre ei se afla într-un centru de primire în regim de urgență și era fugit din acest centru cu aproximativ o lună de zile în urmă. Această fugă a fost sesizată imediat organelor de poliție. Minorul are 13 ani. Până la acest moment poliția a desfășurat căutările și ieri ne-au adus la cunoștință că au indentificat minorul pe raza județului Călărași. Există și alte dăți în care el a fugit. S-a întors și singur, dar în alte situații poliția a adus copilul înapoi. Copilul este inclus într-un program de consiliere psihologică, era înscris la școală, dar nu frecventa în mod obișnuit. Este un copil cu probleme de comportament. Aceste probleme de comportament sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii”, a spus Alina Popa, la Antena 3. 


 

×
Subiecte în articol: Calarasi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close