Antena 3 CNN Actualitate Surse: OUG pentru plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită de Guvern cu 60 de zile

Surse: OUG pentru plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită de Guvern cu 60 de zile

Guvernul va plafona prețul alimentelor de bază încă două luni, până la final de martie, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Surse: OUG pentru plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită de Guvern cu 60 de zile
Sursa foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    29 Ian 2024   •   16:39

Este, potrivit surselor, decizia luată după ce premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii au negociat cu reprezentanții marilor magazine.

Vă reamintim, înaintea discuțiilor, retailerii au declarat că se opun măsurii, în timp ce Guvernul voia plafonarea prețurilor până în aprilie.

Lista cu prețuri reduse pentru alimentele de bază ar urma să fie una extinsă.

Vor fi scoase de pe listă alimente tradiționale care au fost plafonate în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit acelorași surse.

Citeşte şi: Plafonarea adaosului comercial la alimente aruncă în aer prețurile la alte produse, iar Guvernul ia în calcul să prelungească măsura | Ce mărfuri s-au scumpit cu 25%

Pe lista alimentelor cu prețuri plafonate vor fi adăugate și alte produse, posibil untul și gemul.

Măsura adaosului comercial de 20% a fost introdusă ințial pentru 3 luni, iar din noiembrie a fost extinsă cu încă un trimestru.

În prezent, sunt 21 de produse care au adaos comercial limitat, printre care unele sortimente de pâine, carne, dar și fructe și legume vrac.

La afârșitul lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă.

×
Subiecte în articol: OUG adaos comercial
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close