Antena 3 CNN Actualitate OUG privind funcţionarea CCR, admisă de Senat în varianta Camerei Deputaţilor

OUG privind funcţionarea CCR, admisă de Senat în varianta Camerei Deputaţilor

OUG privind funcţionarea CCR, admisă de Senat în varianta Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    18 Iul 2012   •   16:48

USL a propus, miercuri, în cea de-a doua şedinţă de plen a Senatului, respingerea raportului Comisiei juridice, care cuprindea amendamentele PDL la ordonanţa de funcţionare a Curţii Constituţionale, plenul adoptând, astfel, varianta trimisă de Camera Deputaţilor.

În urma deciziei plenului de a supune la vot respingerea amendamentelor PDL, democrat-liberalii au părăsit şedinţa de plen.

Raportul Comisiei juridice a fost respins cu 62 de voturi "împotrivă" şi 3 voturi "pentru".

OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale, potrivit căreia Curtea Constituţională este competentă să soluţioneze acele hotărâri care afectează valori şi principii constituţionale a fost supusă votului final, fiind adoptată cu  64 de voturi  "pentru" şi 3 abţineri.

Senatorii din Comisia juridică adoptaseră, miercuri, raport de admitere la OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale, cu câteva amendamente ale senatorilor PDL, prin care s-a eliminat din proiectul de OUG sintagma "normativ" şi sintagma "cu excepţia hotărârilor care vizează autonomia Parlamentului cât şi hotărârile şi actele juridice cu caracter individual".

Senatul are competenţă decizonală în cazul acestui text legislativ

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close