Antena 3 CNN Actualitate Ovidiu Ohanesian: Udrea a spus adevărul. Marie Jeanne ştia de răpire

Ovidiu Ohanesian: Udrea a spus adevărul. Marie Jeanne ştia de răpire

Ovidiu Ohanesian: Udrea a spus adevărul. Marie Jeanne ştia de răpire
Sursa foto: Ohanesian
14 Ian 2010   •   13:58

Implicarea fostei ziariste Marie Jean Ion în controversata răpire a jurnaliştilor în Irak a fost confirmată de unul dintre zariştii răpiţi, Ovidiu Ohanesian. Aceasta a declarat în cadrul emisiunii  ?În Obiectiv?, realizată la Oltenia 3 TV şi citată de adevărul.ro, că declaraţiile Elenei Udrea sunt adevărate şi că Marie Jeanne Ion ştia dinainte despre răpire.

?Doamna Udrea nu a minţit. A spus  adevărul. Marie Jean ştia despre răpire. Mi-am dat şi eu seama ceva mai târziu. Eu am fost prostul familiei cum se spune"

"Şi Marie Jeanne, şi Mişcoci erau foarte familiari cu răpitorii. Mişcoci se juca cu mitraliera lor?, a declarat Ohanesian.

Potrivit jurnalistului, ?răpirea a fost o afacere cu implicaţii internaţionale?. Aceasta susţine că mininistrul Turismului cunoaşte detalii exacte despre răpire. ?Să nu uităm că doamna Udrea era pe vremea aceea consilierul de taină a comandantului suprem. Ştie ce vorbeşte, chiar mai bine decât alţii?, a adăugat jurnalistul.

?Dacă se confirmă spusele domanei Udrea înseamnă că şi colegul lui Mari Jeanne, Sorin Mişcoci ştia despre răpire. Nu pot să nu mă întreb ce caută Mişcoci la Cotroceni angajat pe post de operator personal al preşedintelui?, a mai spus jurnalistul.

Udrea aruncă ?bomba? la televizor: Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak

Luni seară, Elena Udrea a făcut o declaraţie şocantă într-o emisiune televizată. Fosta consilieră a preşedintelui Traian Băsescu, în prezent ministru al Dezvoltarii Regionale şi al Turismului, spune că jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak şi că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri.

Răpirea celor trei ziarişti români în Irak, în urmă cu 5 ani, a fost pusă la cale de sirianul Omar Hayssam, care avea la acea vreme probleme cu justiţia, cu un scop precis, susţine Elena Udrea.

"Omar Hayssam fusese arestat prin noiembrie 2004. După alegeri, a încercat să intre în graţiile noii puteri şi a sperat. El mai adusese nişte răpiţi odată cu vreun an în urmă. A sperat că prin această acţiune - chipurile răpim nişte ziarişti români şi apoi mă implic eu, Omar Hayssam, în a-i aduce înapoi - uite intru în graţile puterii şi nu mai am probleme cu justiţia. Nu a fost să fie aşa, iar răpirea s-a transformat în ceva foarte serios şi foarte tragic", a declarat Elena Udrea.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rapire Irak Elena Udrea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close