Antena 3 CNN Actualitate Ovidiu Silaghi: Declaraţiile lui Nelu Iordache sunt aberante

Ovidiu Silaghi: Declaraţiile lui Nelu Iordache sunt aberante

Ovidiu Silaghi: Declaraţiile lui Nelu Iordache sunt aberante
de M.T.    |    21 Aug 2013   •   12:47

Declaraţiile lui Nelu Iordache sunt aberante, a spus deputatul liberal Ovidiu Silaghi, miercuri, la ieşirea de la DNA, acolo unde a fost audiat, în calitate de martor, în cazul denunţului formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Ce ştiu, ştiu de la presă. Declaraţiile astea aberante ale lui Nelu Iordache, făcute din arest, cum că mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru că i-am reziliat contractele... În 22 noiembrie, când el spune că a venit noaptea la mine şi că mi-a dat bani anterior, în acea zi eu i-am reziliat contractul. Afirmaţiile lui frizează logica”, a spus Silaghi, atunci când a fost rugat să comenteze acuzaţiile DNA din dosarul privind presupuse fapte de trafic de influenţă în favoarea lui Nelu Iordache şi o mită de 200.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri.

Liberalul a precizat că întâlnirea cu procurorii DNA „a fost puţin surprinzătoare", în condiţiile în care, în 23 august, preşedintele urma să anunţe dacă îl numeşte sau nu la Transporturi.

„Viaţa mea în ultimul an este un lung şir de coincidenţe. În ziua în care, anul trecut, a început campania electorală, ANI mă declară incompatibil. În ziua în care câştig procesul cu ANI sunt chemat la DNA, dar fix în aceeaşi zi, într-un alt dosar. Când sunt anunţat candidat la Ministerul Transporturilor, ANI iar face o plângere la Curtea de Apel Oradea, total nejustificată şi neîntemeiată, în afara oricărei proceduri, dar o face, ca eu să mă aflu în treabă. În 21 sunt chemat, înainte de 23 august, pentru ca în 19 să ceară tot DNA, Parlamentului, începerea urmăririi penale într-un dosar care conţine aberaţii de care nici nu vă puteţi imagina", a declarat Silaghi.

La intrarea în sediul DNA, Ovidiu Silaghi a spus că nu a manipulat rezultatul referendumului, că nu deţine aparatură de bruiaj precum James Bond şi că nu a primit 200.000 de euro mită de la Nelu Iordache.

Numele lui Ovidiu Silaghi apare în denunţul depus la DNA în iulie de senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, în care l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În acelaşi dosar au fost audiaţi, marţi, la DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef (PNL), şi fostul ministru al Educaţiei Ioan Mang (PSD).

Într-un alt dosar, procurorul şef al DNA  a cerut, luni, procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Solicitarea a fost trimisă în aceeaşi zi de către procurorul general al PICCJ Camerei Deputaţilor, care urmează să hotărască dacă admite cererea de începere a urmăririi penale în cazul deputatului liberal Ovidiu Silaghi.

Omul de afaceri Nelu Iordache a dat o declaraţie la DNA, în dosarul lui Ovidiu Silaghi, în care a susţinut că i-ar fi dat acestuia 200.000 de euro, pentru a nu-i fi reziliate contractele, şi că fostul ministru al Transporturilor ar fi folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor.

Nelu Iordache le-a spus anchetatorilor că extinderea liniilor aeriene ale Blue Air i-ar fi fost necesare, potrivit lui Silaghi, finului acestuia, în contextul candidaturii acestuia la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close