Antena 3 CNN Actualitate Pachetul legilor educaţiei: BAC-ul va avea patru probe iar teza unică nu va mai fi susţinută (VIDEO)

Pachetul legilor educaţiei: BAC-ul va avea patru probe iar teza unică nu va mai fi susţinută (VIDEO)

Pachetul legilor educaţiei: BAC-ul va avea patru probe iar teza unică nu va mai fi susţinută (VIDEO)
31 Iul 2009   •   18:46

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a nu vor mai susţine Teza unică iar examenul de Bacalaureat va avea doar patru probe, în loc de şase. Aşa au convenit, vineri, ministrul Educaţiei şi sindicatele din Învăţământ. Deocamdată nu e nimic bătut în cuie. Toate propunerile se strâng în aşa-numitul pachet al legilor Educaţiei.


Modul de evaluare a cunoştinţelor dobândite de elevi se va modifica o dată cu intrarea în vigoare a pachetului de legi pentru educaţie la care lucrează ministrul Ecaterina Andronescu, sindicatele dar şi reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor.

Următorul examen va fi la sfârşitul clasei a opta. Elevii vor fi evaluaţi printr-un test naţional. Asta înseamnă că tezele unice vor fi desfiinţate. Ultimul hop pe care îl vor avea de trecut elevii în cei 12 ani obligatorii de şcoală va fi Bacalaureatul.

În ceea ce priveşte reducerea personalului din sistemul educaţional, Ecaterina Andronescu a anunţat că nu va face disponibilizări dintre angajaţii Ministerului sau cei ai Inspectoratelor. În schimb, banii vor trebui drămuiţi cu multă grijă.

Pachetul legislativ privind legile educaţiei trebuie finalizat până pe 14 august. Ministrul Educaţiei este de părere că acesta trebuie supus dezbaterii publice şi Parlamentului, şi nu crede că soluţia asumării răspunderii Guvernului este una optimă.

Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close