Antena 3 Actualitate Pacient bolnav de SIDA, trimis în oraş la analize cu probele de sânge în mână

Pacient bolnav de SIDA, trimis în oraş la analize cu probele de sânge în mână

28 Ian 2009   •   09:40
Pacient bolnav de SIDA, trimis în oraş la analize cu probele de sânge în mână
Sursa foto: Eprubeta

Acuzaţii grave la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde un pacient bolnav de SIDA susţine că a fost trimis cu eprubetele de sânge pentru analize la un laborator din oraş fără nicio măsură de protecţie.
Regulamentul intern al spitalului din Iaşi precizează că, în astfel de situaţii, eprubetele trebuie transportate într-o geantă frigorifică şi într-un suport special care le fixează în poziţie verticală. Pacientul bolnav de SIDA a fost, însă, nevoit să străbată jumătate de oraş cu probele de sânge în mână.
Medicii spun ca dacă eprubetele nu sunt transportate corespunzator există riscul de contaminare.
Conducerea spitalului a găsit şi o scuză pentru medicul care s-a ocupat de pacient.
"Este vorba despre un pacient al cărui medic curant nu a ştiut că spitalul are contract cu un laborator şi spitalul plăteşte aceste analize. Discuţia cu colegul nostru se va purta în comisia de disciplină", a declarat dr. Carmen Dorobăţ, manager Spitalul de Boli Infectioase Iaşi.
Deşi a pus în pericol sănătatea atâtor oameni, medicul care şi-a trimis pacientul prin oraş cu sângele infestat cu HIV într-o mănuşă riscă doar o sancţiune administrativă.
Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă.
Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close