Antena 3 CNN Actualitate Pacient internat la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical

Pacient internat la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical

Un bărbat cu probleme psihice a murit la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, din judeţul Prahova după ce a fost bătut de către un asistent.

Pacient internat la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Aug 2021   •   14:42

Moartea pacientului a survenit în data de 5 august la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, judeţul Prahova. El ar fi fost bătut în data de 1 august, spun procurorii.

Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte. Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august într-o încăierare cu fratele său, şi el pacient în acelaşi centru.  

Un asistent medical a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă, legiştii şi procurorii urmând să stabilească toate circumstanţele abia după autopsie.

Victima a acuzat stări de rău, motiv pentru care a fost chemat medicul centrului, care a decis să-l transfere pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament şi l-au trimis înapoi în centru, la Călineşti, unde a decedat în ziua de 5 august.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba pe parcursul anchetei. 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close