Pacient infectat, uitat pe secția ATI non-COVID, din neglijența cadrelor medicale

de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   12:01
Pacient infectat, uitat pe secția ATI non-COVID, din neglijența cadrelor medicale hepta Exclusiv

Un pacient internat la Spitalul Județean din Craiova a fost ținut pe secția ATI non-COVID 2 zile, deși era pozitiv. Asta pentru că cei de la urgențe au uitat să transmită la ATI și rezultatul testului. Toți cei implicați sunt acum cercetați disciplinar.

Totul s-a întâmplat weekend-ul trecut, mai exact în cursul zilei de sâmbătă, când un pacient în stare gravă a ajuns în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova. Cadrele medicale i-au făcut imediat testul PCR, după care a fost transferat pe secția ATI non-COVID. Bătrânul a fost suspus și unei intervenții chirurgicale. 

Câteva ore mai târziu, rezultatul testului a fost gata și a fost trimis către Unitatea Primiri Urgențe, acolo unde a fost recoltat. Însă cei din UPU au omis să transmită colegilor de la Terapie Intensivă că bărbatul este infectat, însă nici cei de la ATI nu au sunat, conform protocolului, pentru a afla rezultatul testului. 

Așa se face că pacientul a fost ținut două zile în salonul non-COVID, alături de alți pacienți aflați în stare gravă, ale căror teste ieșiseră însă negative și a fost tratat de cadre medicale fără costum de protecție adecvat. 

Bătrânul a fost mutat abia luni dimineața pe secția ATI pentru pacienții COVID, la două zile după internare. 

Atât medicii de la Unitatea Primiri Urgențe cât și cei ce la Terapie Intensivă se vor prezenta astăzi în fața comisiei de disciplină.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close