Antena 3 CNN Actualitate Pacient de la spitalul de neuropsihiatrie Poiana Mare, mort după ce a mâncat un cârnat otrăvit

Pacient de la spitalul de neuropsihiatrie Poiana Mare, mort după ce a mâncat un cârnat otrăvit

Pacient de la spitalul de neuropsihiatrie Poiana Mare, mort după ce a mâncat un cârnat otrăvit
Sursa foto: carnat
30 Sep 2009   •   16:45

Moarte suspectă, la spitalul de neuropsihiatrie din Poiana Mare, Dolj. Un pacient a murit, după ce, se pare, s-a otrăvit în spitalul în care era internat. Omul a mâncat, cel mai probabil, un cârnat otrăvit, care ar fi trebuit să le vină de hac câinilor maidanezi care-şi făceau veacul în curtea unităţii sanitare. Medicii şi-au dat seama că e vorba de o substanţă toxică abia după ce l-au plimbat cinci ore de la un spital la altul.

Luni după-amiază, bărbatul de 42 de ani a început să se simtă rău. Tremura şi avea febră, spun îngrijitorii. Medicii de la spitalul de psihiatrie i-au făcut o perfuzie, însă fără efect. Aşa că au decis să-l trimită la Urgenţe, la Calafat.

Pacientul suferea şi de TBC, iar medicii de la Calafat l-au trimis la spitalul de specialitate din Poiana Mare.

Trecuseră deja mai bine de patru ore, timp în care ambulanţa s-a plimbat cu bolnavul între cele trei spitale. În cele din urmă, au fost nevoiţi să se întoarcă tot la spitalul de neuropsihiatrie. Pacientul se simţea din ce în ce mai rău, iar simptomele de intoxicaţie erau din ce în ce mai clare.

Ajuns din nou la Spitalul de Urgenţă din Calafat, medicii au încercat să-l resusciteze, însă a fost în zadar. Atunci au apărut şi primele indicii privind moartea bărbatului.

Directorii recunosc că au pus otravă în curte ca să stârpească maidanezii, dar spun că şi-au luat toate măsurile de siguranţă.

Unii dintre angajaţi susţin, însă, că s-ar fi aruncat cu otravă şi mâncare otrăvită în curtea spitalului, pentru a fi omorâţi câinii

Antena 3


×
Subiecte în articol: otrava pacient mort spital
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close