Antena 3 CNN Actualitate Pacient găsit mort, atârnat de mânerul geamului de la toaletă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Pacient găsit mort, atârnat de mânerul geamului de la toaletă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient din secţia Psihiatrie Acuţi a fost descoperit, astăzi, atârnat de mânerul unui geam de la toaletă.

Pacient găsit mort, atârnat de mânerul geamului de la toaletă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare
Sursa foto: Facebook/ SJU Satu Mare
de Mia Lungu    |    13 Feb 2022   •   16:47

"În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanţă, însoţit de un echipaj de poliţie, la secţia Psihiatrie Acuţi unde a fost internat cu diagnosticul "Agitaţie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale şi de comportament. Tulburăre organică de personalitate", se arată într-un comunicat al unităţii sanitare.

"Internarea a fost consemnată în baza de date a secţiei la ora 19,08. După internare, dat fiind diagnosticul şi starea pacientului, a fost necesară contenţia mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătăţii Mintale.

Ulterior, după sedare, pacientul a fost decontenţionat. În dimineaţa zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice.

După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă", se arată într-un comunicat al unităţii sanitare", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, a fost alertat personalul de serviciu, medicul de gardă şi s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare, inclusiv de un echipaj de SMURD, specializat în acest gen de intervenţii, dar, din păcate manevrele au rămas fără răspuns astfel că, după 90 de minute, pacientul fost declarat decedat.

"Au fost anunţate instituţiile abilitate, Poliţie, Parchet, care vor efectua ancheta specifică. Conducerea SJU Satu Mare a demarat o anchetă internă rezultatele acesteia urmând a fi comunicate ulterior.

Mai menţionăm faptul că pacientul a avut mai multe internări succesive în cadrul secţiei Psihiatrie, ultimele fiind în lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2021, şi ianuarie 2022", a mai precizat SJU Satu Mare.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close