Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la şase morţi

Un bărbat rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la şase morţi

Un alt pacient grav rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit, în această dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, acolo unde fusese transferat după incendiu.

Un bărbat rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la şase morţi
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    30 Ian 2021   •   13:26

UPDATE. Ministerul Sănătăţii a recunoscut, într-o altă informare de presă, că a fost făcută o greşeală în raportarea iniţială a celei de-a şasea victime a incendiului de la Institutul Matei Balş. În realitate, un bărbat este cel care a murit în această dimineaţă.

"Rectificam informația. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților", au precizat reprezentanţii MS.

Informarea iniţială făcută de Ministerul Sănătăţii: "Ministerul Sănătății a fost anunțat despre un nou deces înregistrat în randul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infectioase "Matei Balș" după incendiul produs.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani  internată în Spitalul Universitar de Urgență București care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

Astfel, bilanţul incendiului de la Institutul Matei Balş din data de 29 ianuarie 2021 ajunge la şase morţi. Iniţial, patru persoane au fost găsite fără viaţă în zona în care au izbucnit flăcările.

O a cincea victimă s-a stins la un alt spital, după transfer, iar în această dimineaţă, a şasea victimă, o femeie în vârstă de 58 de ani, internată la Spitalul Universitar din Capitală a murit.

Incendiu la Institutul Matei Balş. Starea pacienţilor salvaţi

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București mai sunt 4 pacienți, toţi în stare stabilă.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

×
Subiecte în articol: incendiu Institutul Matei Balș
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close