Antena 3 CNN Actualitate "Pacienții care au arsuri grave nu rămân în țară. Vor fi transferați" | Ministrul Sănătății, declarații despre victimele exploziei de la Crevedia

"Pacienții care au arsuri grave nu rămân în țară. Vor fi transferați" | Ministrul Sănătății, declarații despre victimele exploziei de la Crevedia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații în direct la Antena 3 CNN despre situația victimelor de la Crevedia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Aug 2023   •   08:56

"În total au fost 58 de victime, printre care și un deces. Dintre aceștia, 54 de victime sunt la spitale. Majoritatea persoanelor rănite sunt pompieri și jandarmi, dar și persoane civile. 43 dintre victime sunt pompieri și jandarmi.

Ministerul Sănătății a asigurat transferurile și asistența medicală oferită în cadrul spitalelor de pe lângă Capitală. Patru victime au fost deja transferate în Italia, urmează ca alte două persoane, un civil și un pompier să fie transferate în orele care urmează.

Citește și: Explozii puternice, urmate de incendiu, la o stație GPL din Crevedia: A fost activat Planul Roșu de intervenție

Dacă până la amiază se constantă că și alți pacienți mai au nevoie de transfer, acest lucru va avea loc către Germania, care a pus la dispoziție 13 locuri. Toate persoanele care au nevoie de o îngrijire mai bună, vor avea parte de ea în străinătate", a declarat Alexandru Rafila.

În ceea ce privesc pacienții care sunt la terapie intensivă în spitalele din Capitală, Alexandru Rafila a declarat că din totalul de pacienți, zece sunt intubați.

"Pacienții care au arsuri grave, nu rămân în țară, vor fi transferați", a mai precizat Ministrul Sănătății.

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close