Antena 3 CNN Actualitate Pacienții mor în Spitalul Municipal Turnu Măgurele din lipsă de doctori, dezinteres și neglijență. Mărturiile apropiaților victimelor

Pacienții mor în Spitalul Municipal Turnu Măgurele din lipsă de doctori, dezinteres și neglijență. Mărturiile apropiaților victimelor

Pacienții mor în spitalul Turnu Măgurele din lipsa de personalului medical, inexistența dotărilor sau neglijența cadrelor medicale. Unele rude au depus plângere pentru neglijență și omor din culpă, după ce un bărbat a fost dezgropat pentru autopsie în urmă cu câteva luni. Până acum s-au depus șase plângeri.

Pacienții mor în Spitalul Municipal Turnu Măgurele din lipsă de doctori, dezinteres și neglijență. Mărturiile apropiaților victimelor
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    30 Iun 2021   •   17:59

Fiica unuia dintre pacienții care au murit în spital a povestit pentru Antena 3 cum tatăl ei a fost internat pentru fractură și s-a infectat cu Sars-Cov-2.

„Am depus plângere penală în ceea ce privește decesul tatălui meu, domiciliat în Turnu Măgurele, privind neglijența în serviciu, conform articolului 298 din Codul Penal, precum și omor din culpă. Tatăl meu a fost internat sâmbătă, 19 decembrie 2020 în secția contagioși pentru fractură osoasă, după ce a căzut în baie și nu s-a putut ridica.”

Pe 24 decembrie femeia spune că a vorbit cu medicul curant care a asigurat-o că bărbatul este bine. 

„A doua zi, 25 decembrie, am vorbit din nou cu medicul respectiv, care mi-a confirmat din nou că toată lumea este bine. Citez: ”I-am dat cu mâna mea medicamentele de care este dependent”. Apoi am întrebat dacă tata a dezvoltat pneumonie și a răspuns: ”Sinceră să fiu, nu l-am mai trimis să facă radiografie ca să nu cadă pe acolo”, deși, cu o zi înainte mi-a spus că tata se plimba foarte mult prin alte saloane. Nu înțeleg. Putea să se plimbe foarte mult prin spital, dar nu putea să se ducă la secția de radiologie pentru că ar fi căzut pe acolo?

Pe data de 26 decembrie, am sunat iar. Asistentele mi-au spus că tata a fost transportat la secția ATI deoarece a intrat în comă”, a mai povestit femeia.

La ora 17 s-a pronunțat decesul.

„Medicul constatator care ne-a confirmat decesul și a zis susținut că dumnealui l-a resuscitat pe tatăl meu la secția ATI este de sex masculin. Nu cunosc numele, dar în certificatul constatator numele medicului înscris care a confirmat decesul este doctor Sălaru Anca. Deși dumneaei mi-a spus că nu o să fie prezentă la sfârșit de săptămână.

Foarte mare coincidență faptul că majoritatea decedaților covid în Spitalul Municipal Turnu Măgurele mor sâmbăta, atunci când personalul medical nu este acolo.”

Săptămâna trecută, o echipă Antena 3 a fost în Spitalul Municipal Turnu Măgurele și a surprins cum instalația de oxigen dintr-una dintre secțiile ATI se afla la un pas de a sări în aer.

Ministrul Sănătții a trimis un control săptămâna trecută la acest spital. Și DSP Teleorman a făcut un control, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele desfășoară o anchetă în cazul lui Aurel Cuclea, primul pacient decedat de covid și dezgropat pentru autopsie. 

 
 

×
Subiecte în articol: pacienti mor Turnu Măgurele marturii
Parteneri
Primele rezultate parțiale de la alegerile prezidențiale din Turcia
x close